Uncategorised

KRONKELS VAN CARMIGGELT

Op 10 december is Carmiggelt even terug Op Steeg en in Rheden, bij monde van de acteur en regisseur Helmert Woudenberg.
Carmiggelt was een meester in zijn vertellingen over heel diverse mensen in zeer uiteenlopende situaties. Zijn verhalen verschenen onder de titel ‘ Kronkels ‘ jaren lang in het Parool.
Carmiggelt en zijn vrouw vertoefden in de zomermaanden regelmatig in De Steeg. Ze zijn daar vereeuwigd op het bankje tegenover het gemeentehuis.
Helmert Woudenberg speelt en vertelt Carmiggelts ‘Kronkels ‘ in zijn solovoorstelling ‘Fluiten in het donker ‘.
Deze voorstelling die ook in grote Nederlandse theaters staat geprogrammeerd , presenteert ‘De Verbeelding ‘ op 10 december in een sfeervolle entourage in het WIK-gebouw, IJssel singel 95, Rheden.
De deuren staan voor u open vanaf 20.00 uur en het programma begint om 20.30 uur.Kaarten á 10 euro kunt u bestellen via www.centrumdeverbeelding.nl

Van harte welkom bij deze unieke voorstelling !

carmiggelt.png 

Fotoboek Thuis. Nederland in coronatijd.

Fotoboek “Thuis. Nederland in coronatijd” haalt positieve boodschap uit negatieve tijd.

FotoBoekThuis

De intelligente lockdown in maart jl. was aanleiding voor fotograaf Ton Bennemeer om binnenblijvers bij hun voordeuren te fotograferen. Dat resulteerde uiteindelijk in 75 sprekende foto’s, waarbij het schrijverscollectief De Schrijfjuffers de bijbehorende verhalen optekende. Een uniek koffietafelboek over hoe iets negatiefs ook positieve en waardevolle elementen kan bevatten.

 

Op 15 maart 2020 begon in Nederland de intelligente lockdown. Restaurants sloten, vliegtuigen bleven aan de grond, de lichten doofden in scholen, sportkantines en kantoren. Festivals werden tot verboden gebied verklaard. Nederland ging op slot en thuisblijven werd de norm. 

Wat als thuis een verplicht toevluchtsoord wordt?
Thuis is de bijzondere plaats in ieders leven, want precies daar ben je ‘thuis’. Synoniemen voor thuis zijn onder andere behaaglijk, familiair, gezellig, huiselijk, innig, knus, persoonlijk en vertrouwd. Woorden met een overwegend positieve lading. Maar wat als thuis een verplicht toevluchtsoord wordt en je vierentwintig uur per dag op elkaars lip zit? Of dat thuis ineens een gedwongen isolement is, omdat je tot de kwetsbare ouderen of zieken behoort? Staat thuis dan nog steeds gelijk aan gezellig?

Het deurkozijn als metafoor voor de inperking van onze bewegingsvrijheid
En voor veel mensen betekende het thuis zitten ook dat ze geen werk meer hadden. Fotograaf Ton Bennemeer zag zijn opdrachtenmap slinken. In plaats van op de bank te gaan zitten Netflixen, besloot hij actie te ondernemen. Hij pakte zijn camera en fotografeerde de binnenblijvers bij hun voordeuren. Op gepaste afstand uiteraard. Met het deurkozijn als passe-partout en beeldende metafoor voor de tijdelijke inperking van onze bewegingsvrijheid.

<Klik op de foto voor een Voorbeeld van Thuis 2020>

Lees meer: Fotoboek Thuis. Nederland in coronatijd.

Kerk open - klokken luiden als hart onder de riem

Klokken luiden als hart onder de riem

Het coronavirus raakt ons allemaal persoonlijk en sociaal. Veel plaatsen waar we elkaar dagelijks ontmoeten zijn gesloten. Sociale contacten staan hierdoor onder druk, terwijl we daar juist nu behoefte aan hebben.

Als een teken van bemoediging en hoop voor iedereen zullen op de komende woensdagen van 19.00-19.15 uur de kerkklokken geluid worden. De kerkklokken roepen ons op er voor elkaar te zijn over sociaal isolement heen. En in alle mogelijke vormen steun te geven aan allen die ziek zijn, aan huis gebonden, en aan allen die zich dag en nacht inzetten voor de gezondheid en veiligheid van mensen. Ook in onze dorpen.

Namens de Protestantse Gemeente Ellecom-De Steeg,

Ds. Gert Jansen

Nextdoor De Steeg

Volg het sociale netwerk Nextdoor De Steeg.
Nextdoor is het besloten, sociale netwerk voor jou, je buren en je buurt. Het is gratis, probeer het uit: https://nextdoor.nl/

- Tips en aanbevelingen
- Gratis en te koop
- Evenementen
- Buurtpreventie en veiligheid
- Gevonden en verloren