‘Voorlezen is heel leuk om te doen en je ziet dat de kinderen enorm genieten’, zegt Carolien van der Waarde, lees/mediacoach en begeleider van het 50+voorleesteam. ‘Maar voorleesvrijwilliger word je niet zomaar. We willen ook kwaliteit leveren. We houden eerst een intakegesprek en geven jaarlijks een training over verteltechnieken. Want je wilt de kinderen natuurlijk zo goed mogelijk bij het verhaal betrekken. En je moet leren welke boeken geschikt zijn voor verschillende leeftijden’.

Voorleesvrijwilligers krijgen een jaarabonnement van de Bibliotheek Veluwezoom en - indien van toepassing - een reiskostenvergoeding. Ze werken heel zelfstandig en maken zelf afspraken met de instellingen. Daarmee bepalen zij voor een groot deel wanneer en hoe vaak ze met de kinderen aan de slag gaan. 

Omdat de belangstelling voor de voorleesactiviteiten alsmaar toeneemt, is er op dit moment ruimte voor drie vrijwilligers die het 50+voorleesteam kunnen versterken. Belangstellenden die van voorlezen houden en affiniteit hebben met het werken met kinderen, kunnen contact opnemen met Carolien van der Waarde, lees/mediacoach van de Bibliotheek Veluwezoom, tel. 06-14 13 18 47 of kijken op www.bibliotheekveluwezoom.nl