Oranjevereniging

Oranjefeest/Speelhoeddag 2018

Achter de schermen zijn we al weer een paar maanden bezig om ook dit jaar weer een mooi oranjefeest te organiseren. Dit is begonnen met een overleg in de Boecop waar alle verenigingen en clubs uit De Steeg bij elkaar kwamen om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Dat heeft voor dit jaar geresulteerd in een samenwerking tussen de Speelhoeddag en de Oranjevereniging.

Door onze krachten, in ieder geval dit jaar, te bundelen, denken wij een nog mooier feest te kunnen organiseren.

Natuurlijk doen we er alles aan om bepaalde tradities in ere te houden. We kunnen namelijk niet zonder het volleybal toernooi, de sjoelcompetitie en De Steeg's Got Talent. Daarbovenop hopen we voor de kinderen een nog uitdagender programma samen te kunnen stellen.

We weten inmiddels allemaal dat we het feest niet kunnen organiseren zonder de financiële hulp van alle inwoners in De Steeg en de Havikerwaard. Daarom gaan we ook dit jaar langs de deuren om geld op te halen. De verwachting is dat we dit in april gaan doen.Wij hopen dat iedereen in gedachte houdt dat er dit jaar voor 2 evenementen tegelijk wordt opgehaald en dit laat meewegen in  de gift.

In de komende weken zullen we via facebook en nextdoor tipjes van de sluier oplichten, maar zet in ieder geval de datum vast in uw/je agenda. Zaterdag 2 JUNI 2018

Oranjefeest 13 mei 2017

Foto met de naam 782847f1e13b62fd8b7f525d1191bd55.jpeg

Voor het geval dat het programmaboekje; niet meer op je prikbord hangt / onleesbaar is geworden omdat er koffie overheen is gevallen / door de hond is opgegeten / in het ronde archief geraakt is / gebruikt is door je dochter om mee te knutselen / kwijtgeraakt is en pas over twee jaar weer onder een kastje vandaan komt / gebruikt is als cadeaupapier / versnipperd is door de kanarie / of om welke reden dan ook verdwenen is, hierbij het programma van het Oranjefeest van zaterdag.

Programma:

13.00 opening en start activiteiten
- volleybal
- sjoelen
- bingo
- midgetgolf
- megatwister
- peuterplein
- schmincken
- springkussen

18.00-18.45 pauze

19.00 De Steeg's got Talent

Aansluitend: FEESTAVOND met DJ

Oranjefeest 2015

April 1945: “De Oorlog is voorbij” schalde en gonsde het door de straten van De Steeg. Voorzichtig werden  deuren geopend en kwam men naar buiten. De een voetje voor voetje, vol ongeloof, de ander vol vreugde. De vele onderduikers die in De Steeg onderdak hadden gevonden waanden zich nog niet veilig en gluurden naar de mensen op de straat.

Een colonne aan legervoertuigen reed De Steeg binnen, mensen vierden feest. Dansende en zingende mensen met op hun gezicht een zweem van de narigheid die nu in het verleden lag. Narigheid welke diep in hun hart gegrift stond. De feestvreugde was groot, maar werd ook onderdrukt door dat wat was geweest en het besef dat het land opnieuw opgebouwd moest worden. De vlag uithangen of niet? Was er nog wel een vlag van Nederland of was deze verloren gegaan tijdens strooptochten van diegenen die ons niet goed gezind waren.

 

Lees meer: Oranjefeest 2015