Laurent Houwers in De Boecop

In de huiskamer van De Boecop op 27 januari vanaf half 9: Laurent Houwers uit De Steeg. Laurent speelt al jaren gepassioneerd op de saxofoon. Zoals hij zelf zegt "Ik ben een muzikant die met 27 jaar ervaring gevoel probeert te expressioneren wat de gasten willen horen,een lekkere sound op saxofoon als aanvulling!!" Deze avond laat hij in 2 sessies wat van zijn muziek horen tussen de schuifdeuren. Kom genieten van de muziek en een lekker drankje!

Tussen de schuifdeuren in De Boecop

Vanaf vrijdag 30 september is de huiskamer van De Boecop twee wekelijks 's avonds geopend voor optredens tussen de schuifdeuren. Singer-songwriters, dichters, muzikanten, acteurs en andere kunstenaars nodigen we uit om hun talent te laten zien. We starten op 30 september om 20.30 uur met een optreden van Gerrit van Middelkoop. Gerrit is geboren en getogen in De Steeg en al jaren actief als beeldend kunstenaar, initiatiefnemer van diverse projecten met kunst en theater en oprichter van De Dingenfabriek in Velp. Gerrit zal tussen de schuifdeuren in een beeldend verhaal de geschiedenis van De Boecop voordragen. De huiskamer van De Boecop vindt u in de pastorie in De Steeg.

Lees meer: Tussen de schuifdeuren in De Boecop

Zoom kamermuziekfestival 2016

Op zaterdag 4 juni opent De Boecop de deuren voor een concert in het kader van het Zoom kamermuziekfestival 2016Zoomfestival 2016

Gasten op zaterdagavond
20:15 uur Kerk op Steeg – ‘De Boecop’

Dmitri Sjostakovitsj Pianotrio nr. 2
Olivier Messiaen Quatuor pour la fin du temps

Met: Charles Neidich – klarinet, Osiris Trio

Deze vier gerenommeerde musici zullen een prachtige muzikale avond verzorgen. 
Zie voor verder informatie de site van de organisator; http://www.zoomfestival.nl/nl/zaterdag-4-juni-avond/

Expositie "zicht op de Steeg"

Deze expositie wordt verzorgd door de leden van het schildersgezelschap Giverny uit Zutphen.
Het gezelschap is in september 1996 opgericht door oud leerlingen van Henk Schuringa (inmiddels overleden). De naam Giverny is ontleend aan de woonplaats van de bekende impressionist Claude Monet. Het gezelschap bestaat uit 9 leden waarvan de meeste vanaf de oprichting lid zijn.
Iedere dinsdagavond komen ze bijeen in de Triangel in Warnsveld. Alwaar zij enthousiast schilderen, tekenen of aquarelleren of met elkaar praten over de kunst. Onlangs heeft dit gezelschap inspiratie op gedaan in De Steeg en omgeving. De schilderijen die zij hiervan gemaakt hebben worden nu tentoongesteld.
De expositie wordt op zondag 29 november a.s. om 15.00 uur geopend en is tot 10 januari 2016 gratis te bezichtigen op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur in de Kerk in de Steeg.

Adres: Kerk op Steeg, de Boecop Hoofdstraat , De Steeg.

Entree is gratis.

De Boecop

Filosofie achter De Boecop
De Boecop staat voor ontmoeten. Ontmoeten  in twee betekenissen.

  1. prettige, sfeervolle, inspirerende plek voor feesten, partijen, vieringen, ceremonies, kunst, cultuur en vrijdag avond café,  voor zowel mensen uit De Steeg als toeristen.

  2. ont – moetingsplek, een plek waar niks moet, alles mag, uit kunt rusten,  je zelf kunt hervinden, je talent kunt scherpen, je eigen bedrijf kan starten, aan een team kunt bouwen, een nieuw initiatief kunt uitdokteren, samenwerkingsverbanden kunt ontwikkelen, genieten van kunst en cultuur, een hapje en een drankje  in een gezellige en sfeervolle ambiance.  

Podium
De Boecop biedt daarbij een podium aan:

- een gezellige, inspirerende en bruisende plek voor initiatieven uit het dorp
- Startende ondernemers
- Werkzoekenden
- Kunstenaars en muzikanten
- Jubilea, vieringen, begrafenissen en trouwerijen
- zakelijke arrangementen voor organisaties bijvoorbeeld voor heidagen, leerarrangementen, trainen, persoonlijke ontwikkeling
- SVC arrangementen voor maatschappelijke ontwikkeling (samenwerkingsverbanden tussen organisaties, burger, overheden)

Service Centre de Boecop
Om dit mogelijk te maken  richten we vanuit de pastorie een Service Centre in voor het promoten, coördineren en ondersteunen van alle initiatieven.
Dit Service Centre  bestaat uit leermeesters waar spoedig jongere mensen die een vak willen leren op zullen aansluiten. Een vak willen leren op het gebied van horeca, vastgoedonderhoud, accountmanagement, communicatie en administratie, culturele programmering. 

Op al deze  vakdisciplines zullen zo al samenwerkende bedrijfjes ontstaan, die op enig moment ook dienstverlening naar buiten gaan ontwikkelen, waarmee in eigen inkomsten kan worden voorzien. 

Exploitatie van De Boecop
Het bestuur van de exploitatiestichting van De Boecop voert  regie op het ontwikkelproces, vanuit de intentie dat alle vrijwilligers, activiteitencommissies en betrokken ondernemers  zoveel als mogelijke en wenselijk ondersteund en ontzorgd worden inzake allerlei bedrijfsvoering aspecten.

Belangrijke uitgangspunten  voor de exploitatie zijn:

1          Zo snel als mogelijk exploitabele activiteiten ontwikkelen 

-  focus marktbenadering ligt op uitvaarten, trouwerijen, jubilea enerzijds en arrangementen voor heidagen, teambuilding, trainings- en vergaderlocatie anderzijds

- het met de Boecop activiteiten  slim aansluiten op regionale activiteiten als  passage en andere lokale en regionale activiteiten die publiek trekken.

2          Initiëren, coördineren en uitbreiden van culturele activiteiten; jamsessies, jazzcafé, bluescafé op vrijdagavond en zondagmiddag en andere door vrijwilligers ingebrachte ideeën

3          met het groeien van de exploitatie het laten meegroeien van de Boecop organisatie, enerzijds door  mensen  en vast dienstverband te kunnen bieden en anderzijds het herinrichten en onderhouden van kerk en pastorie.

Community ontwikkeling is succesfactor 
Belangrijk is dat alle betrokken ondernemers, vrijwilligers, werkzoekenden, startende ondernemers zich onderdeel kunnen voelen van het concept, zich thuis gaan voelen, en daarmee als ambassadeur gaan optreden. We zullen met elkaar  de komende maanden al samenwerkende ervaring op doen, en samen betekenis geven aan het concept, het uitwerken van de mogelijkheden en ook samen de bijbehorende randvoorwaarden en huisregels ontwikkelen. Alle betrokkenen worden zo onderdeel en ambassadeur van het concept, in ruil voor gezelligheid, persoonlijke zingeving, betekenisgeving en professionalisering enerzijds en het voordelig gebruik maken van de faciliteiten anderzijds.  

Wil je ook meedoen, zoek je een gezellige plek om activiteiten te ontwikkelen, wil je achter de bar staan, heb je leuke spulletjes over voor de aankleding en inrichting  van de werkplekken in de pastorie, zoek je een leuke plek voor een die feestje, of ben je gewoon nieuwsgierig, schroom niet contact op te nemen met Bartele Bouma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Ewoud Coppers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )