Op het mooie landgoed Rhederoord in De Steeg liggen op een prachtige plek een aantal biologische moestuinen. Op enkele van deze moestuinen wordt groente verbouwd voor de Voedselbank. Hier werkt een groep enthousiaste vrijwilligers van ongeveer begin maart tot eind oktober op de dinsdag- en vrijdagochtend.

Het afgelopen jaar is onze vrijwilligers groep helaas door verschillende omstandigheden uitgedund en daarom zijn we op zoek naar uitbreiding van onze huidige groep.

We zoeken mensen die het fijn vinden om buiten bezig te zijn, zich niet laten afschrikken door een regenbui of bang zijn voor vieze handen. Ervaring met moestuinieren is niet nodig, wel een redelijk goede conditie. Daarnaast is het belangrijk dat je je structureel kunt verbinden voor een dagdeel per week aan de Voedselbanktuin.De werkzaamheden op de Voedselbanktuin zijn de standaard moestuin werkzaamheden zoals onkruid wieden, zaaien, jonge plantjes poten, de grond los woelen en de laatste jaren, veel water geven in een droge zomer. Daar komt in het hoogseizoen, dat in mei begint, bij, waar het allemaal om draait: het oogsten van de verschillende soorten groenten. Een aantal van deze groente soorten worden eerst gewassen, denk bv aan sla of andijvie, voordat ze verpakt worden. Op de vrijdagochtend worden de groenten geportioneerd en gaan vervolgens naar 2 uitgiftepunten van de Voedselbank in de buurt waar ze ‘s middags meteen aan de cliënten worden meegegeven.

De huidige groep vrijwilligers bestaat uit totaal 11 mensen, meest vrouwen, die, of op dinsdag- of op vrijdagochtend komen werken op de Voedselbanktuin.Binnen deze enthousiaste en gezellige groep heerst een fijne sfeer waarin respect en betrokkenheid een belangrijk gegeven is.Spreekt het je aan om deel uit te gaan maken van onze gezellige groep, je in te zetten voor een goed doel, te werken in een prachtige omgeving in de buitenlucht waarbij je meteen de nodige lichaamsbeweging krijgt en kennis opdoet over het moestuinieren, dan is dit wellicht iets voor jou.

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen via ons mail adres:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.