Als de schemering invalt laat Middachten tijdens de kerstopenstelling de geschiedenis herleven in de tuinen met een spectaculaire lichtshow op de buitengevel van het kasteel. Historische figuren begeven zich onder de bezoekers, u voelt zich opgenomen in de geschiedenis van Middachten.
Verder kan het publiek inspiratie opdoen en kijken naar de schitterende bloemdecoraties in de verlichte kasteelvertrekken en gezellig struinen langs de kerststalletjes in de bijgebouwen. Een uniek evenement om te kijken, te luisteren, te ontmoeten, te proeven. Kortom een festival voor het hele gezin om te genieten rondom de dagen voor kerst.

Sinds 1988 tovert Middachten haar huis ieder jaar volledig in kerstsferen en opent haar deuren voor het publiek. Destijds was zij een van de eerste huizen in deze traditie. De uitbundige bloemversiering blijft een van de blikvangers.

Partners
Kerstlicht op Middachten is een samenwerking tussen Middachten en studio Louter uit Amsterdam, kampioen bloemsierkunst Sjacco Gerritsen met zijn team van Fleur Inn uit Epe en re-enacters van Marieke Soetebier uit De Steeg. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met de gemeente Rheden en provincie Gelderland.

Informatie:              www.middachten.nl
Toegankelijkheid:     Kasteel en tuinen zijn helaas niet toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn, mensen met rollators en/of in rolstoel.
Honden:                    Honden zijn niet toegestaan.