Heel De Steeg zet zich komende maand in voor 3FM Serious Request: The Lifeline- de landelijke actie van 3FM en het Rode Kruis om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor slachtoffers van mensenhandel. De bewoners van het dorp organiseren met elkaar verschillende sponsoractiviteiten en zullen op 21 december, als het 3FM dj-team door De Steeg loopt, tijdens de feestelijke bijeenkomst Kerst op Steeg op het Amaliaplein de totale opbrengst aan de dj’s overhandigen.

Drie dj-teams van 3FM gaan mensenhandel op de kaart zetten door bijna 500 kilometer van Zeeland naar Groningen te lopen. Ze maken 24 uur per dag live radio en bezoeken de acties die luisteraars organiseren. Dit alles met als doel: het inzamelen van geld voor het Rode Kruis.

Op zaterdag 21 december doet het DJ team Sander Hoogendoorn en Herman Hofman (onder meer) De Steeg aan.

Het team wordt rond 17:30 uur op de hoek bij het Amaliaplein en De Boecop verwacht en zal daar tijdens de gezellige jaarlijkse dorpsbijeenkomst Kerst op Steeg met muziek, glühwein en allerlei activiteiten worden onthaald. De kinderen van basisschool De Lappendeken zullen dan de cheque met het opgehaalde bedrag overhandigen.

Sponsorloop en Kerstmarkt

De bewoners van De Steeg organiseren in de aanloop naar 21 december allerlei sponsoracties om zoveel mogelijk geld op te halen voor de actie.

Zo is er op vrijdag 13 december een speciale Lifeline-sponsorloop, voor en door kinderen van basisschool De Lappendeken.

Op woensdag 18 december wordt er van half 5 tot 7 uur een Kerstmarkt gehouden in de kerk aan de Hoofdstraat, georganiseerd door basisschool De Lappendeken.

Iedereen is vanaf 16.00 uur uitgenodigd om de 3FM dj’s op 21 december tijdens Kerst op Steeg te verwelkomen.